MALZEMELER
1 adet rendelenmiş kabak
3 adet yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Baharatlar (Zerdeçal, karabiber, kimyon ve kişniş)
Zeytinyağ
1 çay bardağı zar şeklinde kaşar peyniri
Not: Kahvaltılıkların tuzu yeterli geliyor. Siz isterseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve baharatları kasede çırpınız.
Kenarda bekletiniz.
Tavaya çok az yağ koyunuz.
Rendelediğiniz kabağı ve maydanozu kısık ateşte çok az soteleyiniz.
Malzemeyi kenara çekip zerdeçalı koyup, üzerine karabiber serpip yakmadan birkaç kez çeviriniz.
(Zerdeçalın içindeki etken maddelerinin ortaya çıkması için böyle yapıyorum).
Sotelediğiniz malzemeyi yumurta ile karıştırınız.
Tekrar tavaya koyup kısık ateşte tekrar pişiriniz.
En son kaşar peynirini koyup karıştırınız.
Servis tabağına alınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)