MALZEMELER
- 1 kg. yufka
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kuru soğan
- 100 gram kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 küçük patates
- 1 demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Yufkanın üzerine sürmek için sıvı yağ ve sadeyağını karıştırınız.
Kullandığım Baharatlar
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
- Zerdeçal
- Kişniş
Not: Baharatları damak zevkinize göre ayarlayınız. Ben yazdıklarımdan birer çay kaşığı koydum.
HAZIRLANIŞI
- Kıyma ve soğanı kısık ateşte soteleyiniz.
- Sebzeleri, baharatlarını, tuzunu ve yumurtayı üzerine ilave edip güzelce karıştırınız.
- Yufkayı ortadan ikiye kesiniz.
- Yufkanın yarısına yeterince malzeme koyunuz.
- Kare şeklinde katlayınız.
- Isınmış tavada önlü arkalı pişiriniz.
- Sadeyağ ve sıvı yağını karıştırıp üzerine sürünüz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)