Merhabalar, bugün sizlere Hatay yöresine ait Mualla tarifini vereceğim. Bu tarifi Derya Baykal'ın programını izlerken görmüştüm. Muğlalılar'ın patlıcan gallesine benziyordu. Merak edip denedim. Gerçekten tadı çok güzeldi. Nohut ve mercimek muallaya çok güzel lezzet katıyor. Hatay yöresine ait olduğunu söylemişlerdi. Belki benim tarifimde eksikler olabilir. Şimdiden; kusura bakmayın. Denemenizi tavsiye ederim. Özellikle et yemeyenlerin denemesini isterim. İhtiyaç olan bütün vitaminleri ve proteini içinde barındırıyor.
MALZEMELER
- 3 adet orta boy patlıcan (Dilim dilin doğrayınız.)
- 2 adet orta boy soğan (Piyazlık doğrayınız.)
- 2 orta boy domates (Rendeleyiniz.)
- 1 baş sarımsak (İnce ince doğrayınız.)
- Yarım bardak nohut (Haşlayınız.)
- Yarım su bardağı mercimek (2 saat önceden suya ıslatınız.)
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Doğradığınız patlıcanları 15dk. suda bekletiniz.
- Suyunu sıkınız ve tencerenin altına yerleştiriniz.
- Üzerine domates sosunu, soğanlarını ve sarımsaklarını ilave ediniz.
- Salça, sıvı yağ ve suyu karıştırınız.
- Yemeğin üzerine gezdiriniz.
- Tuzunu ilave edip kapağını kapatınız.
- 10-15dk. kısık ateşte piştikten sonra üzerine ıslattığınız mercimekleri ve haşlanmış nohutları ilave ediniz.
- Suyunu çekinceye kadar ve malzemeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- İsterseniz de servis yaparken nane ve nar ekşisi dökebilirsiniz. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)