Merhabalar,
Bugün sizlere 14-15 yaşlarında ilk yaptığım un kurabiyesi tarifini vermek istiyorum. Eski tarif defterimi karıştırırken gözüme takıldı. Benim için özel bir kurabiyedir. O yıllarda sarı renkli teneke kutularda satılan bir yağ vardı. Sarı yağ ile yapılan un kurabiyesinin tadı gerçekten çok lezzetli olurdu. Ben bugün un kurabiyelerimi daha sağlıklı olsun diye köy tereyağı ile hazırladım. Arkadaşlarım ve evdekiler çok beğendiler. Ama eskisi daha lezzetliydi. Belki de bana öyle gelmişti. Ergenlik dönemimde yaptığım için etraftakiler de benim hevesim kırılmasın diye güzelce övdükleri için güzel gelmişte olabilir. :)
MALZEMELER
250 gram tereyağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Tereyağını fazla eritmeden küpler halinde kesiniz.
Üzerine pudra şekerini koyup eliniz ile yoğurunuz.
Üzerine azar azar un ilave edip hazırladığınız kurabiye hamuru ne çok yumuşak ne de çok katı olsun.
Güzelce yoğurduktan sonra fotoğrafta görüldüğü gibi elinizle parçalar alıp uzun şerit şeklinde hamuru düzeltip üzerine çatal ile şekil verip baklava dilimi gibi kesip tepsiye diziniz.
Orta dereceli önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)