24 Temmuz 2018 Salı

Derin Dondurucuda Mısır Nasıl Saklanır?

Merhabalar, bizim çocuklar mısırı çok seviyor. Ben genelde salata ve pilavda çok kullanıyorum. Eskisi gibi doğalını bulamıyorum. Eşim ata tohumu olan mısırlardan getirmiş. Haşlasak nasıl olur diye merak ettik. Soluğu denemede aldık.

MALZEMELER
İstediğiniz kadar ata tohumundan beyaz veya sarı mısır
Yeteri kadar poşet

HAZIRLANIŞI
Mısırları yıkadım.
Düdüklü tencerede iki saat kısık ateşte mısırları haşladım.
Sonra suyunu süzdüm.
Poşetlere fotoğrafta gördüğünüz gibi hazırladım.
İhtiyacım olduğunda kullanıyorum.

Sonuç süper. Çocuklar istediği zaman hazırlıyorum.

Mısırları ilk önce biraz patlamıştım. Fazlasını da anlattığım gibi poşetlere koyup dondurucuya kaldırıyorum. Gerektiğinde çıkarıp kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Not: Beyaz ve sarı mısırı ayrı pişiriniz.
Not: Kullandığım kurutulmuş mısırdan un yapılıyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)