22 Temmuz 2018 Pazar

Et Soteli Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Beğendi'nin Malzemeleri
3 orta boy közlemelik patlıcan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar (klasik su bardağı)
1 bardak süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber ve tuz
Etinin Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı dana eti (Siz istediğiniz eti kullanabilirsiniz)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğrayınız)
4 diş sarımsak (ince ince doğrayınız)
4 adet orta boy domates (rendeleyiniz)
1 yemek kaşığı salça
1 bardak sıcak su
Tuz
Yarım bardak sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanları közleyiniz.
Kabuklarını temizleyip ince ince doğrayınız.
Kenarda bekletiniz.
Tencereye iki çorba kaşığı tereyağ koyunuz.
1 kaşık un ile kavurunuz.
Sütü ilave ediniz.
Tuz ve karabiberi de ilave edip biraz pişiriniz.
Hazırladığınız patlıcanları sosun içine boşaltınız.
3-5dk. devamlı karıştırarak pişiriniz.
Üzerine kaşarları ilave edip tekrar karıştırınız.
Kenarda bekletiniz.
Ayrı bir tavaya yarım bardak sıvı yağ koyunuz.
İyice ısındığı zaman etleri ilave ediniz.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz.
İnce doğranmış soğanları ilave ediniz.
Soğanlarda pişince salçasını ilave edip güzelce karıştırınız.

Not: Ben kendi hazırladığım domates sosundan koydum. Çok az sıcak su ekledim. Etler kısık ateşte çok güzel pişti. Üzerine karabiber ve tuzunu ilave edip 5dk. daha bekledikten sonra servis tabağına önce beğendiği sonra üzerine etini koyup servis yaptım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)