Elimde pazardan aldığım kırmızı biberlerim vardı. Vakti geçmeden son biberleri değerlendirmek istedim. Harika lezzetli bir sos denemenizi tavsiye ederim. Normalde acı biberden yapılıyor ama biz çok acı yiyemediğimiz için tatlı biberden yaptım.
MALZEMELER
1 kilo kırmızı biber
6-7 tane küçük sarımsak
3 tatlı kaşığı kaya tuzu
Cam kavanoz
HAZIRLANIŞI
Bir kilo kırmızı biberi parçalar halinde doğradım.
6-7 tane küçük sarımsak ile kavanoza yerleştirdim.
Üzerine üç tatlı kaşığı kaya tuzu ile salamura su hazırladım.
Biberlerin üzerine boşalttım.
Kapağını kapattım.
Günde bir iki sefer karıştırdım.
5 gün bu şekilde bekleyip fermente oldu.
Biberlerin suyunu süzdüm.(Süzdüğünüz suyu dökmeyiniz. Buzdolabına kaldırınız çorba hazırlarken kullanabilirsiniz.)
Biberleri, sarımsakları ve bir tatlı kaşığı balı rondodan geçirdim.
Kaseye boşalttım.
İçine ev yapımı üzüm sirkesi ve zeytinyağ ekledim.
Ben acı sevmediğim için koymadım. Siz seviyorsanız koyunuz. Hazırlaması çok basit. Fermente olunca ayrı bir ilgimi çekmişti. Pazarda hala son tarla biberleri satılıyor denemenizi tavsiye ederim. Buharda pişmiş karnabahar ile harika oluyor ekmeğe hiç ihtiyaç duyulmuyor. Sevgiler, sağlıcakla kalınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)