22 Temmuz 2018 Pazar

Ayranlı Poğaça Nasıl Yapılır?


Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte ayranlı poğaçalarım var. Çok lezzetli, yumuşacık ve hazırlaması çok pratik olan bu tarifi arkadaşlarımdan ve ailemden onay alınca sizlerle paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
1,5 su bardağı ayran (klasik su bardağı)
1,5 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta (1 tanesinin sarısı poğaçaların üzerine sürülecek, beyazı peynirli iç malzemenin içine koyulacak)
1 paket kabartma tozu 
1 çay kaşığı karbonat
Tuz (1 tatlı kaşığı silme, peynirin tuzuna göre ayarlayınız.)
Un (25 çorba kaşığı tepeleme - beyaz un kullanılacak - NOT: ihtiyaç olunursa 2-3 kaşık daha un koyabilirsiniz.)
Çörek otu

Poğaçanın iç harcının malzemeleri
1 kase peynir (istediğiniz peynir)
Maydanoz
Karabiber, pul biber
Tuz (peynirin tuzuna göre kendiniz ayarlayınız)

HAZIRLANIŞI
Yumurta, ayran, sıvı yağ ve tuzu yoğurma kabına koyup güzelce karıştırınız.
Üzerine unun yarısını ilave ediniz.
Kabartma tozu ve karbonatı ilave edip yoğurunuz.
Kalan unu da ilave edip yoğurmaya devam ediniz.
Yumuşak ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz. Eğer elinize yapışırsa 2-3 kaşık daha un ilave edip hamurun kıvamını ayarlayınız.

Not: Kaşıkla ölçü vermemin sebebi mutfağa yeni giren genç arkadaşlar unun miktarını ayarlayamadıkları için kaşık ile ölçüp verdim. Deneyimli olanların dikkate almasına gerek yok.

Poğaçalara şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriniz. Orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. 

Not:33 adet çıkıyor. (2 fırın tepsisi)

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)