MALZEMELER
1 çay bardağı süt(ince belli çay bardağı)
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (ince belli çay bardağı)
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı rendelenmiş kabak(suyunu sıkınız)
7 çorba kaşığı un (sıvı olursa bir çorba kaşığı daha ilave ediniz) tepeleme
7 çorba kaşığı şeker(tepeleme)
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında önce şeker ve yumurtayı güzelce çırpınız.
Üzerine süt ve kakaoyu koyup tekrar çırpınız.
Un ve kabartma tozlarını, vanilyayı ayrı bir kapta karıştırınız.
Karıştırma kabına unu yavaş yavaş ilave ediniz.
Güzelce çırpınız.
En son kabakları ilave ediniz, karıştırınız.
Çapı 20 santimlik kalın tabanlı teflon tavanın içini sıvı yağ ile yağlayınız.
Hazırladığınız kek hamurunu tavaya boşaltınız.
En küçük ocağa koyup, ocağın altını en düşük ayara getiriniz.
Cam kapağı kapatınız.Ara sıra kontrol ederek ilk 25 dakika kapağını hiç açmayınız.
Kapağı açarken biriken su damlalarını kekin üzerine damlatmamaya dikkat edin.
Kapağı yan tutarak açın.
Kekinizi kürdan yardımı ile piştiğini kontrol ediniz.
Ocağın altını kapatıp 5 dakika kapağını hiç açmayınız.
Kekinizi bir tepsiye ters çeviriniz alt kısmı soğusun.
Sonra diğer tarafını çevirip kekin tamamen soğumasını bekleyiniz.
Dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)