9 Temmuz 2018 Pazartesi

Konserve Usulü Kavanozda Yemek Saklama Tarifi

Merhabalar. Bir yandan tekneyi temizledik, yerleştirdik. Evde de işlerimiz bitti sayılır. İlk gittiğim günlerde yalan yok, hiç yemek yapmak falan istemiyorum. Yemeklerimi konserve usulü kavanozlara koyuyorum diye sizlere daha önceden de bahsetmiştim. Tazeliğini koruyor, hazır elimin altında bulunuyor. Giderken yanımda götüreceğim. Birazda oğlum için hazırladım. Sıcaklarda yemek ile bazen uğraşmak istemiyoruz, benimde kolayıma geliyor. Tavsiye ediyorum. :)


Not: Ben genelde sebze ve kıymalı sebze yemekleri, bakliyat, çorba koyuyorum. Kabak tatlısı da harika oluyor.

HAZIRLANIŞI
Kavanozlarınızın temiz olmasına dikkat ediniz.
Yeni kapak kullanınız.
Yemeğiniz piştiğinde altını kapatmadan sıcak olarak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatınız.
Ters çevirip yarım saat sonra düz şekilde koyunuz.
Soğuduğunda ben buzdolabında saklıyorum.

Not:

  • Yaşadığım yer çok sıcak, serin kilerde de saklayabilirsiniz.
  • Normalde fazla bekletmiyorum. Bir ay içerisinde tüketiyorum.
  • Oğluma hazırladıklarım geçen yıl üç ay boyunca hiç bir şey olmadı. Döndüğümüzde kendimiz yedik. 
  • Taze yapılmış gibi tatda gayet güzeldi. 


Tavsiye ederim, sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)