MALZEMELER
✔Yarım kilo yağlı kıyma
✔1 su bardağı yeşil mercimek
✔Yarım demet maydanoz
✔1 orta boy soğan
✔Baharatlar
✔Kaya tuzu
✔Zeytinyağı veya sade yağ
✔Biber salçası
✔Kırmızı biber (Şart değil, ben derin dondurucudan çıkardım)
✔Asma yaprağı (Derin dondurucudan)
HAZIRLANIŞI
✔Mercimekleri iki üç saat suda ıslatınız.
✔Rondodan bir iki defa çeviriniz.
✔Mercimekler bir iki defa parçaya ayrılsın.
✔Fazla parçalamayın. Sarması kolay olsun diye bu şekilde yapıyorum.
✔Yağlı kıymayı ve yeşil mercimeği eşit miktarda koyuyorum. (İlk defa yapıyorsanız mercimeği biraz daha az kullanabilirsiniz.)
✔Kuru soğanı çok ince doğrayınız.
✔Üzerine baharatları ve tuzu ekleyiniz (kimyon, pulbiber, kişniş, zerdaçal, zencefil, kuru nane, karabiber)
✔İnce kıyılmış madanoz,zeytinyağı, bibersalçası, iki adet ince doğranmış biber özleşene kadar malzemeyi güzelce yoğurun.
✔Derin dondurucudan çıkardığım asma yapraklarını kullandım.
✔Yaprakları sardım.
✔Tencereye yerleştirdim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)