29 Mart 2018 Perşembe

Yeşil Mercimekli Kıymalı Sarma Tarifi


MALZEMELER
✔Yarım kilo yağlı kıyma
✔1 su bardağı yeşil mercimek
✔Yarım demet maydanoz
✔1 orta boy soğan
✔Baharatlar
✔Kaya tuzu
✔Zeytinyağı veya sade yağ
✔Biber salçası
✔Kırmızı biber (Şart değil, ben derin dondurucudan çıkardım)
✔Asma yaprağı (Derin dondurucudan) 


HAZIRLANIŞI
✔Mercimekleri iki üç saat suda ıslatınız. 
✔Rondodan bir iki defa çeviriniz. 
✔Mercimekler bir iki defa parçaya ayrılsın. 
✔Fazla parçalamayın. Sarması kolay olsun diye bu şekilde yapıyorum.
✔Yağlı kıymayı ve yeşil mercimeği eşit miktarda koyuyorum. (İlk defa yapıyorsanız mercimeği biraz daha az kullanabilirsiniz.)
✔Kuru soğanı çok ince doğrayınız. 
✔Üzerine baharatları ve tuzu ekleyiniz (kimyon, pulbiber, kişniş, zerdaçal, zencefil, kuru nane, karabiber) 
✔İnce kıyılmış madanoz,zeytinyağı, bibersalçası, iki adet ince doğranmış biber özleşene kadar malzemeyi güzelce yoğurun. 
✔Derin dondurucudan çıkardığım asma yapraklarını kullandım. 
✔Yaprakları sardım. 
✔Tencereye yerleştirdim. 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)