8 Mart 2018 Perşembe

Etli Yer Elması Yemeği Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Bahçemizde yetişen yer elmalarını akşama pişirdim.


MALZEMELER
✔1 kilo yer elması
✔Yarım kilo kuşbaşı et
✔2 adet kuru soğan
✔Salça
✔Sade yağ ve zeytinyağ
✔Baharatlar (Kişniş, kimyon, zencefil)
✔Tuz

HAZIRLANIŞI
✔Yer elmalarını temizleyip kenarda bekletiniz.
✔Soğanları yemeklik doğrayınız.
✔Tencereye yağları koyup ısınınca etleri üzerine atınız. Bu şekilde yaparsanız etiniz daha lezzetli olur.
✔Etiniz sulanıp tekrar suyunu çekince soğanları ilave ediniz.
✔Kısık ateşte biraz çeviriniz.
✔Salçasını koyup bir iki dakika çeviriniz.
✔Üzerini örtünceye kadar su koyunuz.
✔Orta ateşte eti biraz daha pişiriniz.
✔Etin suyu azaldığı zaman üzerine yer elmalarını ilave edip ocağın altını iyice kısınız.
✔Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
✔Ara sıra kontrol edip yer elmaları yumuşayınca üzerine tuz ve baharatlarını ekleyiniz.
✔Ocağın altını kapatınız.
✔Dinlendikten sonra servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)