Merhabalar. Kahvaltıda patatesi sevmeyen yoktur herhalde. Patatesi bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Kızartma kadar ağır, haşlama kadar tatsız değil. Hem hafif, hemde lezzetli. Hafta sonu sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz.
Not: Kişi başına bir küçük patates olarak hazırlıyorum. Siz kişi sayısına göre arttırınız.
Not: Ben bir kişilik ölçü veriyorum.
MALZEMELER
✔1 küçük patates
✔2 adet doğal yumurta
✔İstediğiniz baharatlar (karabiber, kişniş, kimyon, zencefil, zerdeçal, pul biber)
✔Kaya tuzu
✔Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
✔Patatesleri zar şeklinde doğrayınız.
✔Zeytin yağını tavaya koyup patatesleri içinde yüksek ateşte ara sıra karıştırarak yarı kızartınız.
✔Patatesler iyice yumuşayıp kızarınca üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırınız.
✔Yumurtaları kasede karıştırıp kenarda bekletiniz.
✔Patatesleri kenara çekip zeytinyağına zerdeçalı koyup yakmadan üzerine karabiber serpiniz bir kaç kez çeviriniz (içindeki etken madde ortaya çıksın diye)
✔Yumurtaları patatesin üzerine boşaltınız.
✔Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişiriniz.
✔Ilık olarak servis yapınız (kan şekeriniz yükselmesin diye)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)