9 Mart 2018 Cuma

Patatesli Pirzola Yemeği Nasıl Yapılır?


MALZEMELER
1 kilo pirzola
6 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
4-5 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
Düdüklü tencereye pirzolayı, tereyağını, tuzu, tane ve toz karabiberi koyup üzerini fazla geçmeden su koyunuz.
Düdüklünün kapağını kapatınız.
Kısık ateşte 1 - 1,5 saat pişiriniz.
Etler piştikten sonra düdüklüden boşaltınız.
Ilıdığında etler kemiklerinden ayrılacaktır.
Etleri tekrar suyu ile düdüklüye koyunuz.
Patatesleri uzunlamasına 4 parçaya kesiniz.
Fazla küçültmeyiniz.
Etlerin üzerine ilave ediniz.
Düdüklüde kapalı vaziyette pişiriniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)