Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Portakal Şekerlemesi var. Ben her kış portakalların kabuklarından kavanozlara hazırladığım portakal şekerlemelerini pasta ve keklerin içinde kullanıyorum. Hazırlaması çok basit. 1 ay içerisinde kullanıma hazır oluyor. Elimin altında hazır bulunuyor.
Ben güneyde yaşadığım için yaz-kış portakal var. 1 ay sonra yaz portakalları da çıkmaya başlayacak. Yine de elimin altında hazır bulundurup kullanıyorum. 6-8 ay hiç bir şey olmuyor. Benim gibi portakal aromasını seven biriyseniz bu tarif tam size göre. Denemenizi tavsiye ederim. Fotoğrafta bahçeden topladığım ince kabuklu portakallardan hazırladım. Ben fazla şeker koymadım. Kalın kabuklu portakallardan hazırlarsanız biraz daha sulanıyor. Eğer tadını reçel gibi seviyorsanız (Pasta-Waffle yapımında kullanacaksanız.) biraz daha şeker miktarını arttırabilirsiniz. Şimdiden denemeyi düşünenlere kolay gelsin.
MALZEMELER
1 kilo portakal kabuğu
1 su bardağı şeker (klasik su bardağı)
Kavanoz
Not: Ölçülerinizi istediğiniz kadar çoğaltıp, azaltabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını soyunuz.
İnce ince doğrayınız. (Daha küçük ve daha ince doğrayabilirsiniz. )
Hazırladığınız portakal kabuklarını kavanozun altına bir parmak kadar koyunuz. Üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiniz. Üzerine tekrar portakal koyunuz. Bu şekilde yarıya kadar koyup kaşık yardımı ile portakal kabuklarını sıkıştırınız.
Aynı işlemi kavanoz doluncaya kadar yapınız. En üstüne şeker serpip, kavanozun kapağını kapatınız.
Not: Şeker miktarını arttırabilirsiniz.
Buzdolabına koyunuz. Portakal kabukları sulanmaya başlar. Ara sıra kavanozu ters çeviriniz. 1 ay sonra portakal şekerlemeleriniz hazır olacaktır.
Öneri: Kek, kurabiye ve benzeri şeyleri yaparken kullanabilirsiniz. 6-8 ay bozulmadan buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)