18 Mart 2018 Pazar

Kahvaltılık Hamur Kızartması Tarifi

MALZEMELER
1,5 bardak yoğurt
1 bardak ılık su
3 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yarım bardak sıvı yağ
Aldığı kadar buğday unu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Mayayı ılık suda şeker ve tuz ile karıştırıp 5dk. kadar bekletiniz.
Diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz.
Mayalanması için ılık bir ortamda bekletiniz.
Tavada sıvı yağı kızdırınız.
Mandalina büyüklüğünde hamurdan parça alıp elinizde yuvarlayıp bastırınız.
Ortasına parmağınız ile delik açıp kızgın yağda önlü arkalı pişiriniz.
Aynı işlemi hamur bitinceye kadar yapmaya devam ediniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)