15 Mart 2018 Perşembe

Derin Dondurucuya Bal Kabağı Nasıl Koyulur?

Merhabalar,
Bugün sizlere fikir amaçlı vereceğim tarifte çarşıdan aldığım bal kabağı bana fazla geldiği zaman dilimleyip derin dondurucuya koyuyorum. Misafirim geldiği zaman acil çıkartıp tatlısını yapıyorum.
Elimin altında temizlenmiş ve dilimlenmiş bal kabakları hazır bulunuyor. Muhallebisini, yemeğini yaparak değerlendiriyorum. Ben 1-2 ay gibi kısa sürede kullandığım için üzerine tarih yazmıyorum.

NOT: Siz derin dondurucuda uzun süre tutacaksanız tarih yazmayı unutmayınız.

MALZEMELER
1 kilo balkabağı
Buz dolabı poşeti

HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş kabakları dilimleyiniz.
Poşetlere koyun.
Yemek, tatlı, muhallebi yapımında kullanabilirsiniz.
İstediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)