Bugün sizlere vereceğim tarifte tahinli çıtır baklava var :) Ümran arkadaşımın baklavalık yufkadan yaptığı ve benim karşı koyamadığım tahinli çıtırlardan bir dilim olsa da hayır demediğim bu lezzeti evde börekten artan yufka ile denemeye karar verdim. Ben çabuk bitsin diye bir adet böreklik yufka ile denedim. Siz isterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz. Böreklik yufka ile de lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum :) Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin!
MALZEMELER
1 adet böreklik yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
50gr. tereyağı (Tavada kısık ateşte eritiniz.)
Üzeri için;
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yufkayı seriniz.
Üzerine fırça yardımı ile her yerine tereyağını sürünüz.
Yufkanın her yerine tahini eşit şekilde sürünüz.
Şekeri ve cevizi eşit şekilde yufkanın üzerine serpiniz.
Yufkayı çok sıkı olmadan sarınız.
Baklava dilimi gibi verevine kesiniz.
Tava da kalan tereyağını fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürünüz.
Üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ilıdığı zaman üzerine pudra şekeri serpiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)