26 Mart 2018 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Benim gibi dar vakitte hazırlayacaksanız ya da mutfağa yeni girenlerdenseniz. Hiç uğraşmadan hızlıca hazırlayabilirsiniz. Lahanaları paket şeklinde sarınız. Vaktim olduğu zaman incede sarıyorum. Yemek işi geç kalınca ara sıra bu şekilde hazırlıyorum.


MALZEMELER
✔Yarım kilo yağlı kıyma
✔1 su bardağı pirinç
✔Yarım demet maydanoz
✔1 orta boy soğan
✔Baharatlar
✔Kaya tuzu
✔Zeytinyağı veya sade yağ
✔Biber salçası
✔Kırmızı biber (Şart değil, ben derin dondurucudan çıkardım.)
✔Haşlanmış lahana yaprakları

HAZIRLANIŞI
✔Yağlı kıymayı ve pirinci eşit miktarda koyuyorum.
✔Kuru soğanı çok ince doğrayınız.
✔Üzerine baharatları ve tuzu ekleyiniz (kimyon, pul iber, kişniş, zerdeçal, zencefil, kuru nane, karabiber)
✔İnce kıyılmış maydanoz,zeytinyağı, biber salçası, iki adet ince doğranmış biber özleşene kadar malzemeyi güzelce yoğurun.
✔Yaprakları paket şeklinde hazırladım.
✔Tencereye yerleştirdim.
✔Üzerini örtünceye kadar su koydum.
✔Kaynamaya başladığında altını iyice kıstım.
✔Pişmesi için kapağını kapattım.
✔İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis yaptım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)