MALZEMELER
1 bardak buharda pişmiş balkabağını püre haline getiriniz.
1 bardak şeker
2,5 bardak portakal suyu
2,5 bardak süt (Sütün yarısıyla 3 çorba kaşığı mısır nişastasını eritiniz.)
Lezzet vermesi için 1 çimdik tuz
1 paket vanilya
Portakal kabuğu (Benim elimde portakal şekerlemesi vardı onu kullandım.)
HAZIRLANIŞI
Tencereye püre haline getirdiğiniz balkabaklarının soğuk olmasına dikkat ediniz.
Üzerine süt, şeker ve portakal suyunu koyup 5dk. pişiriniz.
Kabaklar piştiği için uzun süre kaynatmaya gerek yok.
3 dakika blenderda çırpıp püre haline getiriniz.
Tekrar ocağa alınız.
Üzerine bir çimdik tuz, vanilya ve süt ile incelttiğiniz nişastayı devamlı karıştırarak 5dk. daha pişiriniz.
Ocağın altını kapatmaya yakın benim elimde portakal şekerlemesi vardı 3 kaşık ondan koydum. Siz kabuğunu koyabilirsiniz.
Sıcak olarak bardaklara koyunuz.
Ilıdığı zaman üzerine portakal şekerlemesi ve nane ile süsleyiniz.
Soğuk olarak servis yaptım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)