4 Mart 2018 Pazar

Koza (Yufka) Mantısı Tarifi


MALZEMELER
2 adet yufka (2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz.)
150gr. kıyma
Yarım çay kaşığı kimyon ve pulbiber
1 tatlı kaşığı silme tuz
Kızartmak için sıvı yağ
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak



HAZIRLANIŞI
Kıymayı, tuz ve baharatlarla güzelce yoğurunuz.
Şeritler halinde kestiğiniz yufkalarınızdan birer tane alıp geniş tarafını kıymadan koyup sarınız.
Uçlarını su ile ıslatıp yapıştırınız.
Bu işlemi yufkanız bitinceye kadar devam ediniz.


Sarma işleminiz bittikten sonra sıvı yağda kızartınız.


İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis yaparken dökebilirsiniz.
İsterseniz de çocuklarınıza atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.. :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)