1 su bardağı şeker
Yarım paket petitbör bisküvi
Yarım bardak hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerini süslemek için;
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Balkabaklarını küp küp kesiniz.Çelik tencereye koyunuz.
Üzerine bir su bardağı şeker ilave ediniz.
Üzerini örtünceye kadar su koyunuz.
Balkabaklarından tatlı yaptığınız gibi yumuşadığı zaman altını kapatınız, soğumaya bırakınız.
Kabakların şerbetini süzünüz.
Kasenin içine alınız.
Çatal ile eziniz.
Üzerine eliniz ile fazla ezmeden parçaladığınız bisküvileri, cevizi, vanilyayı, hindistan cevizini koyup hepsini güzelce karıştırınız.
Hazırladığınız malzemeniz çok yumuşak olursa biraz hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.
Önce kalıpların içlerini su ile ıslatınız, içinde su kalmamasına dikkat ediniz.
Hazırladığınız malzemeyi kalıplara sıkıştırarak yerleştiriniz.
2-3 saat buzdolabında bekletiniz.
Malzeme biraz sertleşsin diye kalıptan çıkarması kolay oluyor.
Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletiniz.
Streç film ile sarınız.
Üstü kurumasın.
Ertesi gün kalıptan çıkartıp lokumların her tarafını hindistan cevizine bulayınız.
Afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)