15 Mart 2018 Perşembe

Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

MALZEMELER
1 paket kalın çubuk makarna
100gr. tereyağ
5 çorba kaşığı un
1 kilo süt
3 yumurta
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı silme karabiber ve pul biber
Üzerine dökmek için 1 su bardağı (Klasik su bardağı) kaşar rendesi
1 kase sucuk
HAZIRLANIŞI
1 paket makarnayı haşlayıp, süzünüz.
Tereyağını eritip 5 çorba kaşığı un koyup kokusu çıkıncaya kadar yakmadan kavurunuz.
Üzerine 1 kilo sütü koyup devamlı karıştırarak beşamel sosunu hazırlayınız.
Bir kenarda bekletiniz.
İyice ılıdıktan sonra 3 adet yumurtayı biraz tuz karıştırıp güzelce çırpınız.
Üzerine 1 çorba kasesi peynir, sucuk ve istediğiniz baharatları sosun içine koyup karıştırınız.
Haşladığınız makarnayı sosun içine koyup her tarafına gelecek şekilde sosa bulayınız.
Yağladığınız büyük fırın tepsisine hazırladığınız karışımı boşaltınız.
Eşit şekilde tepsiye yayınız.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriniz.
Fırından çıkartıp üzerine kaşar peynirini serpiştiriniz.
Tekrar fırına koyup üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Fırından çıkarıp biraz soğuduğu zaman rahat dilimlenebildiği zaman servis yapınız. 

NOT: Sıcakken dilimlerseniz dağılır.

Afiyet olsun.. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)