6 Mart 2018 Salı

Tavuklu Un Tarhanası Nasıl Yapılır?

MALZEMELER
2 litre tavuk suyu
5 kaşık un tarhanası
1 çorba kasesi haşlanmış tavuk eti (küçük parçalara ayrılmış)
Baharatlar
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu tencereye koyunuz.
Kaynamaya bırakınız.
5 kaşık un tarhanasını su ile inceltiniz.
Baharatlarını ilave ediniz.
Güzelce karıştırınız.
Kaynamış olan çorba suyuna tarhanayı boşaltıp devamlı karıştırınız.
Tereyağını ve tuzunu koyunuz.
Haşlanmış tavukları ilave ediniz.
Orta ateşte 5-10dk. daha kaynattıktan sonra tuzunu kontrol edip servis yapabilirsiniz.
Eğer çorbanız koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. (Tarhananın un miktarına göre koyuluğu değişiyor)

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)