Merhabalar :)
Muğla ve çevresinde baklanın uç yapraklarından yapılan çok hafif bir salatadır. Bu salatayı ister diyette isterseniz yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.
MALZEMELER
Yarım su bardağı kuru bakla(Haşlanmış)
1 çorba kasesi bakla yaprağı
(baklanın taze uç kısımlarından ince ince kıyınız)
3 tane kırmızı kapya biber
(közlenmiş 2 tanesini salatanın içine doğrayınız. 1 tanesini uzun şerit şeklinde doğrayınız üzerini süslemek için)
1 tane orta boy kuru soğan(ince ince yarım ay şeklinde doğrayınız)
1 baş sarımsak
Kişniş (1 tatlı kaşığı silme)
Kimyon(Yarım çay kaşığı)
İsot (Yarım çay kaşığı)
Pul biber (Yarım çay kaşığı)
Sumak (Yarım çay kaşığı)
Yarım demet dereotu(ince ince doğrayınız)
Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayınız)
Limon suyu
Zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
Bakla yapraklarını tek tek ayırınız. Güzelce yıkayınız.
Bir kabın içerisine yarım çay bardağı sirkeli su hazırlayınız.
1 saat sirkeli suda bekletiniz. Sonra durulayınız.
Suyunu iyice süzünüz.
Bakla yapraklarını ince ince kıyınız.
Bakla yapraklarını karıştırma kabına alınız.
Hazırladığınız malzemeleri bakla yapraklarının üzerine ilave ediniz.Salatanın sosu için baharatları limon suyu, zeytin yağı ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayınız.
Hepsini hazırlayıp harmanlayınız.
Servis tabağına alınız.
Üzerine şerit halinde hazırladığınız közlenmiş biber ile süsleyiniz.
Aralarına sarımsak tanelerini koyunuz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)