27 Mart 2018 Salı

Çerkes Kabağı Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Çerkes Kabağı Muhallebisi'nin tarifini vermek istiyorum. Bu tarif Apsuva'nın Mutfağı'nda eskiden çok yapılan ama günümüzde yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş. Bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çok besleyici olan kabakları çocuklarınıza bu şekilde de yedirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
Yarım kilo temizlenmiş bal kabağı
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayınız)
1 paket vanilya (özellikle koyunuz)
2 kaşık mısır nişastası (kıvam vermesi için)

HAZIRLANIŞI
Temizlediğiniz bal kabaklarını bir miktar su koyup haşlayınız.
Fazla suyu varsa süzünüz.
Patates ezici ile püre haline getiriniz
Üzerine süt ve şekeri ilave ediniz.5 dakika kaynatınız. Blenderdan geçiriniz.
Orta ateşte 10 dakika kaynatmaya devam ediniz.Üzerine bir paket vanilya ilave ediniz.2 kaşık nişastasını küçük bir kasede su ile eritiniz.
Kaynamakta olan muhallebinin içine koyup kaynatınız. 5-10 dakika daha kaynatıp koyulaşınca kaselere servis yapınız üzerine Hindistan cevizini serpiniz.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)