2 Mart 2018 Cuma

Kırmızı Pancarlı Kek Tarifi


Merhabalar :)
Bugün sizlere vereceğim tarifin kekin içerisinde kırmızı pancar var. Elimde kalan bir kaç kırmızı pancarı değerlendirmek istedim çok faydalı olan kırmızı pancarı çocuklarınıza bu şekilde yedirebilirsiniz. Kekin içerisinde kırmızı pancar olduğu hiç anlaşılmıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin..
MALZEMELER
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1-1,5 su bardağı kırmızı pancar (rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.) (klasik su bardağı)
Pancarlar çiğ olacak 1 çay bardağı ceviz (Ezilmiş)
1 su bardağı sıvı yağ (bir su bardağından bir parmak eksik)
1 çorba kaşığı tarçın 2 su bardağı süt 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat (silme)

DİKKAT: Malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun.


HAZIRLANIŞI
Şeker ve Yumurtayı krema kıvamına gelinceye kadar güzelce çırpınız.
Sıvı Yağ, süt, tarçın, cevizini koyup tekrar çırpınız.
2 su bardağı unun içerisine kabartma tozunu ve karbonatını koyunuz. Güzelce karıştırınız eleyiniz.
Malzemeye yavaş yavaş  ilave edip çırpmaya devam ediniz.
Elinizde kalan unu kek hamuruna kontrollü bir şekilde ilave ediniz. Kek hamurunuz fazla katı olmasın.

DİKKAT: Unun markasına göre yoğunluğu değişiyor.

En son çiğ olarak rendelediğiniz kırmızı pancarları kek hamurunuza ilave ediniz. Güzelce tahta kaşık ile karıştırınız.
Fırınınızı önceden 150 derece  veya 160 dereceye getirip ısıtınız.

DİKKAT: Ben bu derecede pişiriyorum.

NOT: Evinizde fırınınızı kendiniz ayarlayınız.

Borcam tepsinizi yağlayınız hazırladığınız malzemeyi içine boşaltınız.
Fırınınızda orta derece pişiriniz.
Kek piştikten sonra fırını kapatıp 5-10 dk fırının içerisinde bekletiniz.
Soğuduktan sonra dilimleyiniz servis tabağına alınız.


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)