15 Mart 2018 Perşembe

Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?


MALZEMELER
1 kilo bal kabağı (büyük parçalar halinde kesiniz.)
1 kilo şeker
1 su bardağı ceviz (klasik su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp borcama yerleştiriniz.
Üzerine eşit şekilde şekeri serpiniz.
Yarım çay bardağı kadar (ince belli çay bardağı) su ilave edip orta dereceli fırında pişiriniz. (Fazla su koymayınız. Kabak epey sulanıyor.)
Suyu koyulaşıncaya kadar kontrol ederek kabakları eritmeden pişiriniz.
Üzerleri hafif kızarırsa nazikçe kabakları alt-üst yapınız.
Bu şekilde pişirdiğinizde kabaklarınız küçülmüyor.
Kabaklar kendi suyunu bıraksa da kabak parçaları büyük kalıyor.
Soğuduğu zaman servis tabağına alıp üzerine ceviz serpiniz.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)