Bugün sizlere Muğla ve çevresinde, doğada ve yağmurlar yağmaya başladığı zaman yetişen bir mantar türü olan Çıntar'ın derin dondurucuya nasıl konulacağını anlatacağım. Ben pazarda çıntarların çok olduğu zaman tarifte anlattığım gibi hazırlayıp derin dondurucuya tarihini yazıp koyuyorum. Çıntarların zamanı geçtikten sonra 2-3 ay içerisinde tüketiyoruz. Ben çıntarı çok sevdiğim için bu şekilde hazırlıyorum. Sizler de seviyorsanız anlattığım gibi hazırlayabilirsiniz. Tadında ve görüntüsünde hiçbir şekilde değişiklik olmuyor. Çalışanlar içinde eve geldiğinizde pratik hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Denemenizi tavsiye ederim. :)
MALZEMELER
1 kilo çıntar
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp küçük küçük doğrayınız.
Tencerede suyu çekinceye kadar pişiriniz.
Soğuduğu zaman buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayınız.
Üzerine tarih yazmayı unutmayınız.
Tadında ve görüntüsünde değişiklik olmuyor. Çalışanlar ve ev hanımları için pratiktir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)