6 Mart 2018 Salı
Ispanaklı ve Peynirli Dolama Börek Tarifi
Merhabalar, kahvaltı veya çay saatleri için çok pratik ve kurtarıcı bir o kadar da yedikten sonra pişman olmayacağınız bir börek tarifi ile karşınızdayım. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 adet yufka
1 su bardağı peynir
1 kg ıspanak yaprağı
Tuz ve baharatlar
Sıvı yağ
Sos İçin Malzemeler
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak su
İç Harcının Malzemeleri
Fazla küçültmeden doğranmış ıspanaklar
Tuz ve baharatlar
Yeteri kadar peynir
HAZIRLANIŞI
Yufkanın bir tanesini seriniz.
Hazırladığınız yağlı sudan fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürünüz.
Hazırladığınız iç harçtan bol miktarda alarak yufkanın uç kısmının yarısına yayarak yerleştiriniz.
Çok sık olmadan rulo şeklinde sarınız.
Yuvarlak borcam tepsiye yerleştiriniz.
2. yufkaya da aynı işlemi yapınız.
2. yufkayı da ilk yufkanın etrafına yerleştiriniz. (Fotoğraftaki gibi)
Son olarak hazırladığınız yağlı sudan böreğin üzerine sürünüz.
150 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not: Derece fırından fırına değişebilir. Kendi fırınınıza göre ayarlayınız.
İster sıcak ister ılık olarak servis yapınız.
Sos Hazırlanışı
Malzemeleri karıştırınız.
İç Harç Hazırlanışı
Peyniri, tuzu, baharatı ve ıspanakları bir kapta karıştırınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)