- 5 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı silme toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1santim kadar taze zencefili ince ince doğrayınız.
- İki diş sarımsak
- 1 çorba kasesi sade yağ
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 2 litre kemik suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
✔Soğanları iri parçalar halinde doğrayınız.
✔Tencereye sade yağ koyunuz.
✔Karabiber ve zerdeçalı koyup yakmasan karıştırınız (İçindeki etgen maddeler ortaya çıksın diye)
✔Soğanları ilave edip suyunu koyunuz.
✔Kaynamaya bırakınız.
✔Soğanlar yumuşayıp çorba koyulaşınca içine diğer baharatları ve tuzu ilave edip blenderdan geçiriniz.
✔Ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)