Merhaba arkadaşlar, Abhaza mutfağında olmazsa olmazı bırbılcıka sosu ile hazırladım. Yemeklerimizde salça yerine kullanıyoruz.
HAZIRLANIŞI
Bir demet ısırgan otununu haşlayıp ince ince kıyınız.
Süzme yoğurdu biraz inceltiniz.
İçine yeterince bırbılcıka koyup çırpınız.
Isırgan otunu ilave edip güzece karıştırıp servis tabağına alınız.
Haşlanmış yumurtayı üzerine yerleştiriniz.
Sade yağı tavada ısıtınız. Üzerine pul biber koyup yakmadan pişiriniz.
Yumurtaların üzerine gezdiriniz.
İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)