27 Mayıs 2018 Pazar

Buğday Unlu Yalancı Tavuk Göğsü

Merhaba arkadaşlar. Size iftar için pratik ve hafif bir sütlü tatlı tarifi ile geldim.



MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 bardak şeker (klasik su bardağı)
  • 1 bardak buğday unu
  • 1 paket damla sakız aromalı vanilya


Üzeri İçin:
Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

  1. Sütü tencereye koyunuz.
  2. Üzerine buydağ unu ve şekeri ilave ediniz.
  3. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
  4. Ocağın altını kapatınız.
  5. İçine damla sakız aromalı vanilyayı ilave edip 5-10dk. blender ile çırpınız.
  6. Islattığınız borcamın içine tatlınızı boşaltınız.
  7. Ilıdığı zaman üzerine streç film ile kaplayıp buz dolabında bir gece bekletiniz.
  8. Üzerine hindistan cevizi serpiniz.
  9. Dilimleyerek servis yapınız.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)