MALZEMELER
- 2 adet doğal yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 kaşık yoğurt kaymağı
- 1 paket instat kuru hamur mayası
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kalığı tuz (silme)
- 3 bardak mercimek unu
- 1 çay bardağı ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI
- Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırınız.
- En son iki mercimek ununu ekleyip karıştırınız.
- Hamurunuz çok katı olmasın.
Not: İnce belli çay bardağı kullandım.
- Baton kalıba pişirme kağıdı yerleştirdim.
- Hazırladığım hamuru boşalttım.
- Üzerine çekirdek, çörek otu, susam serptim.
- Yarım saat dinlendirdim.
- Orta derecede kek ayarında pişirdim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)