17 Mayıs 2018 Perşembe

Bilgece Isırgan Otu Omleti




Merhabalar,
Akşam yemeğini yaptığım ısırgan otundan, sahur için omlet olarak hazırladım. Çocuklarda çok beğendi. Bol lifli ve yumurtalı sahurda beslenirsek gün içerisinde problem yaşamayız. Yumurta çok güzel tok tutuyor. Barsak sağlığımız içinde lifli beslenmeyi unutmayalım. Allah kabul etsin.


HAZIRLANIŞI
Yıkayıp sirkeli suda beklettim.
Yemeklik doğradım.
Bol soğanı önce tencereye koydum.
Üzerine otları yerleştirdim.
Altını kıstım, kapağını kapatıp buharda yumuşamasını sağladım.
Biraz sulu kalınca içine bulgur koydum.
Bulgur suyunu iyice çekti.
Üzerine kaya tuzu ve zeytinyağı gezdirdim.
8 adet yumurtayı kaseye kırınız.
Üzerine 1 su bardağı yağlı lor peynir koyup güzelce çırpınız.
Pişirdiğiniz ısırgan otu üzerine boşaltıp karıştırınız.
Kısık ateşte pişiriniz.
Servis yapınız.

Not: Biz acı sevmiyoruz ama babamız çok seviyor. Biberleri sapları ile bütün olarak atarsanız acısını dağılmıyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)