26 Mayıs 2018 Cumartesi

Bırbılçıkalı Soslu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Merhabalar,
Bugün sizlere vereceğim tarifte Bırbılçıka Soslu Karnabahar Kızartması var. Bırbılçıka sosu abaza mutfağında devamlı kullandığımız bir sostur. Ben karnabaharları kızartırken ve sosunu hazırlarken devamlı bırbılçıka kullanırım. Siz tadını bilmiyorsanız kızartırken ve sosunu hazırlarken bırbılçıka kullanmayabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim :)
MALZEMELER
1 küçük karnabahar

Kızartırken kullanacağınız sos malzemeleri;
2 yumurta
2 kaşık un
1 çorba kaşığı bırbılçıka

Servis yapılırken üzerine dökmek için hazırlanan sos malzemeleri;
Bir baş sarımsak
Biraz tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Bir çorba kaşığı bırbılçıka
1 limon suyu

NOT;
Bırbılçıka tuzlu olduğu için sarımsağı ezerken fazla tuz kullanmayınız


HAZIRLANIŞI
Karnabaharları yumurta büyüklüğünde parçalara ayırınız ve yıkayınız.
Çelik tencerede kapağını kapatıp kendi suyu ile kısık ateşte çok yumuşak olmadan pişiriniz.
Çatalla kontrol ediniz.
Haşlanan karnabaharları süzüp, biraz soğutunuz.



Kızartırken kullanacağınız sosun hazırlanışı;
Kızartırken kullanacağınız sos için yumurta, un ve bırbılçıkayı güzelce çırpınız.
Karnabaharları içine atıp her yerine bu karışımdan bulayınız.
Sonra tavada kızdırdığınız sıvı yağın içine koyup önlü arkalı kızartınız.
Servis tabağına alınız.


Servis yapılırken üzeri için hazırlanan sos;
Servis yapılırken üzeri için bir baş sarımsağı diri kalacak şekilde havanda eziniz.
Tavaya az sıvı yağ ilave edip sarımsakları kavurunuz.
Üzerine bırbılçıka koyup (1 çorba kaşığı) biraz daha kavurunuz.
Bir limon suyu ekleyiniz ve ocağın altını kapatınız, sosunuz hazırdır.
Yiyeceğiniz karnabaharın üzerine kaşık ile gezdiriniz. (bırbılçıka yerine pul biber de kullanabilirsiniz)

NOT;
Siz isterseniz karnabaharları süt ya da su ile haşlayıpta yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)