5 Mayıs 2018 Cumartesi

Bilgece Yumurtalı Kısır Tarifi

Mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar,
Hıdırellez için çok güzel bir kısır tarifim var. Her yöreden bir şeyler bulacağın karışık lezzetli bir kısır. İstanbul'dan, Urfa'dan, Antep'den klasik kısırın dışında bir tariftir.


MALZEMELER
✔4 çay bardağı kısırlık bulgur (Sıcak suda demleyiniz.)
✔2 adet havuç (Rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.)
✔İnce doğranmış marul
✔4 adet orta boy domates (Zar şeklinde doğrayınız.)
✔2 adet orta boy kuru soğan (Çok ince doğrayınız.)
✔6 adet doğal yumurta
✔Zeytin yağ ve sade yağ (Tereyağda kullanabilirsiniz.)
✔2 çorba kaşığı kuru nane
✔Baharatlar (kimyon, kişniş, pulbiber, karabiber) tuz
✔3 adet taze soğanı ince doğrayınız.
✔Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
✔2 kaşık biber salçası
✔1 kase zar şeklinde doğranmış salatalık turşusu
✔1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
✔6 diş ezilmiş sarımsak

HAZIRLANIŞI
✔Demlenmiş bulguru soğuması için karıştırma kabına koyunuz.
✔Soğanı ve sarımsağı kısık ateşte zeytinyağda soteleyiniz.
✔Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.
✔Baharatlarını tuzunu ilave edip bulgurun üzerine boşaltınız.
✔Ilıdığı zaman güzelce yoğurunuz.
✔Havuç, domates, salatalık, yeşillikleri koyup karıştırınız.
✔Kuru naneyi ilave edip tekrar karıştırınız.
✔Sade veya tereyağını biraz bol koyup, çırpılmış yumurta ile pişiriniz.
✔Sıcak olarak kısıra koyup, nazikçe karıştırınız.

Not: Maydanozum bittiği için koymadım. Siz koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)