9 Mayıs 2018 Çarşamba

Ev Yapımı Garnitür Konserve Tarifi

Merhabalar,
Genelde misafirlerim geldiği zaman kullanıyorum. Hazır almak içime sinmiyor. Dondurucuya da koyuyorum. Ben mutfakta vakit geçirmeyi sevmediğimden pratik oluyor.



Hazırlanışı
Bezelye ve havucu arada haşladım.
Hafif diri bıraktım.
Bezelye ve havuçları süzdüm.
Sıcak sıcak kavanozlara bekletmeden koydum.
Bir tatlı kaşığı tuz koydum.
Yeni kaynattığım suyu kavanozların üzerine kadar doldurdum.
Yeni kapak kapatıp ters çevirdim.
Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarladım.
Kavanozlar soğuyunca buzdolabına kaldırdım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)