27 Mayıs 2018 Pazar

İlikli Kemik Suyu İle Hazırlanmış Şehriyeli Pirinç Pilavı

Merhaba arkadaşlar. Karşınızda sade yağlı, ilikli kemik suyu ile hazırlanmış mis gibi şehriyeli pilavı ☺

MALZEMELER

  • 4 çay bardağı pirinç (ince belli çay bardağı)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 çorba kaşığı sade yağ
  • İlikli kemik suyu
  • Damak tadınıza göre tuz


HAZIRLANIŞI

  • Pirinçleri bir kaba koyunuz.
  • Üzerini örtünceye kadar normal sıcaklıkta su koyunuz.
  • 1-2 saat bekleyiniz.
  • Pirinçleri nişastası gidinceye kadar güzelce yıkayınız.
  • Pilav tenceresine sade yağ koyunuz.
  • Şehriyeleri yakmadan kavurunuz.
  • Üzerine pirinci ilave ediniz.
  • 2-3 dakika kavurunuz.
  • Üzerini örtünceye kadar ilikli kemik suyunu koyunuz.
  • Biraz tuz ilave ediniz.
  • Koyduğunuz ilikli kemik suyu pirinçlerin hizasında kalsın.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra altına kısınız, suyunu çekmesini bekleyiniz.
  • Pilavınızı 1-2 kez karıştırınız.
  • Demlenmesi için kapağını kapalı tutun ve üzerine bir örtü örtünüz.
  • Sıcak olarak servis yapınız.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)