MALZEMELER
- 4 çay bardağı pirinç (ince belli çay bardağı)
- 1 çay bardağı şehriye
- 3 çorba kaşığı sade yağ
- İlikli kemik suyu
- Damak tadınıza göre tuz
HAZIRLANIŞI
- Pirinçleri bir kaba koyunuz.
- Üzerini örtünceye kadar normal sıcaklıkta su koyunuz.
- 1-2 saat bekleyiniz.
- Pirinçleri nişastası gidinceye kadar güzelce yıkayınız.
- Pilav tenceresine sade yağ koyunuz.
- Şehriyeleri yakmadan kavurunuz.
- Üzerine pirinci ilave ediniz.
- 2-3 dakika kavurunuz.
- Üzerini örtünceye kadar ilikli kemik suyunu koyunuz.
- Biraz tuz ilave ediniz.
- Koyduğunuz ilikli kemik suyu pirinçlerin hizasında kalsın.
- Su kaynamaya başladıktan sonra altına kısınız, suyunu çekmesini bekleyiniz.
- Pilavınızı 1-2 kez karıştırınız.
- Demlenmesi için kapağını kapalı tutun ve üzerine bir örtü örtünüz.
- Sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)