27 Mayıs 2018 Pazar

Biberli Et Sote Tarifi


MALZEMELER
500gr. dana eti (kuş başı doğrayınız.)
1 adet kırmızı biber ve biber (zar şeklinde doğrayınız)
2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğrayınız.)
Baharatlar: kimyon tuz karabiber pulbiber (damak tadınıza göre ayarlayınız.)

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağını tencereye koyunuz.
İyice ısındığı zaman üzerine etleri ilave ediniz.
Etler önce suyunu salacaktır.
Sonra kendi suyunu çekecektir, çekinceye kadar orta ateşte pişiriniz.
Ocağın altını fazla açmayınız.
Üzerine tuz ve istediğiniz baharatlardan koyunuz.
Etler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırararak kavurunuz.
Üzerine soğan ve biberleri koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Sıcak olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)