22 Mayıs 2018 Salı

Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?


Merhaba arkadaşlar,
Hepimiz evimizde kemik suyu hazırlıyoruz. Genelde düdüklüde pratik oluyor diye kısa sürede hazırlıyorsunuzdur. Bende düne kadar öyle yapanlardan idim. Ama öyle olmuyormuş. İçerisindeki faydalı maddeler ortaya çıksın diye hiç olmazsa on iki saat kaynatılması gerekiyormuş. En iyi sonuç yirmi dört saat kaynayandan elde ediliyormuş.


HAZIRLANIŞI
İlikli büyük kemikleri yıkayıp bir gece suda bekletiyorum.
Kanlı suyu çıksın diye.
Açık büyük tencerede kemikleri önce kaynatım.
Üzerinde biriken kefi kevgir ile topladım.
Koyduğunuz su kemiklerin üzerini örtsün buna dikkat ediniz.
İçine yarım çay bardağı ev sirkesi koymayı unutmayınız (Kemiğin içindeki faydalı maddeler ortaya çıkıyor)

Not: İsteseniz havuç, soğan, defne yaprağı koyabilirsiniz.

En küçük ocakta altını iyice kısın.
24 saat bu şekilde yavaş yavaş kaynasın.
Çok az su eksiliyor.
Kemikleri süzün, iliklerini çıkatınız.
Blenderdan geçirip ılıyınca bardaklara boşaltınız.

Not: yemekte kullanacağım için iliklerini parçalatmadım.

Faydaları

  • Sabah aç karın ile üzerine limon ve karabiber ile içiniz. 
  • Barsak florasını düzenliyor. 
  • Barsak duvarlarını onarıyor, illet hastalıktan koruyor.
  • En güzeli içinde bol miktarda doğal hironik asit var. 
  • Hücre yenileyici özelliği var. Pahalı kremlerin içerisinde bulunan hironik aditin en doğal hali..
  • Çocuklarda kemik gelişimi için çok faydalı.
  • Eklemlerde özellikle dizlerde aşınmayı önlüyor. 
  • Bu şekilde çok lezzetli oluyor. İçimide çok rahat. 


Ben kızıma her sabah içiriyorum. Bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim. Benden bu kadar.

Sağlıcakla kalınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)