Merhabalar,
Ben alışverişimin büyük bir bölümünü pazardan alıyorum. Baklanın çok faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuklarda özellikle zehirlenmeye yol açtığı için dikkatli olunuz. Baklalar iyice tohuma döndü. Pazarda bol miktarda var. Sakız baklası çok lezzetli oluyor. İster zeytinyağlı yemeğini, isterseniz yoğurtlu harika oluyor. Tabii ki favayı bilenler bilir. Ben başka işlerle uğraştığım için eşim sağ olsun yardım etti. Gece haşlayıp dondurucuya koydum. Tam pişirmiyorum. Fazla bekletmeden de tüketirim. Soğuduğunda poşetleyip dondurucuya koyuyorum. Bazı yöreler, baklanın taze ve iç halinin yendiğini bilmiyorlarmış. Yemek davetinde biraz pişirmiştim. Hallerine epey güldüler. Biz ekip baklayı kurutup sadece kuru bakla olarak tüketiyor diyip afiyetle yemişlerdi.. Size fikir verir diye paylaşıyorum.
Sevgiler, sağlıcakla kalınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)