Merhaba arkadaşlar. Ben sahurda ekmek yemiyorum. Onun yerine çiğ kuru yemiş tüketiyorum. Bir çay bardağını geçmiyorum. İki adet yumurta her sabah tüketirim. Bir tanesini maydanozlu pişirdim. Ortadaki kahvaltılık ezmede Abhazların özel sosu ile hazırladım. Lezzet vermesi için bırbılçıka tuzlu olduğundan tuzu az koydum. Çocuklara kahvaltı yaptırabilmek için babamız yumurta, peynir, baharat, zeytinyağ gezdirip, sostan da biraz koyup güzelce ezerdi. Sürmelik olarak, yıllardır severek tüketiriz. Zeytini biraz fazla; on, on beş tane tüketiyorum. Çayıma, tereyağını sade yağ haline getirdiğim sağlıklı yağdan bir çay kaşığı koyuyorum. Beyin sağlığım için ve de enerji vermesi için. Beyaz peyniri avcunun içi büyüklüğüne yakın tüketiyorum. Havuç, turp gibi Gİ düşük gıdalar yerseniz uzun süre tok tutar ve de karnınız acıkmaz. Sahurda iki üç tane gün kurusu sarı olandan değil, koyu renkli olandan tüketirseniz gün içerisinde şekerinizi dengeler. Bu şekilde beslenirseniz açlık hissetmezsiniz ve kilo almazsınız. Yedikten dört saat sonra leptin hormonu çalışmaya başlıyor.
Bizim davulcu bir aşağı bir yukarı geçiyor. Herkese hayırlı sahurlar dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)