MALZEMELER
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- Limon suyu, zeytin yağı ve tuz
- Patlıcanları ve biberleri közleyiniz.
- Kabuklarını temizledikten sonra 1-2 santim kalınlığında doğrayınız.
- Salata tabağına alınız.
- Üzerine tuz ile ezilmiş sarımsakları ilave ediniz.
- Zeytinyağını ve limon suyunu damak tadınıza göre ayarlayınız.
- En son bir çay bardağı su ilave ediniz.
- Bütün malzemeleri güzelce karıştırınız
- Kaselere koyup soğuk servis yapınız.
Not: Bu salata diğer salatalar gibi değil. Muğla çevresinde sık yapılan bir patlıcan-biber salata çeşididir. Diğer salatlar gibi susuz olmaz. Kaselere koyulup kaşık ile tüketilir. Yaz mevsiminde çok sık yapılır.
AFİYET OLSUN
Bu salatada ceviz de kullanılıyordu diye biliyorum. Memleketimiz Muğla'ya gittiğimizde de, ikisi de rahmetli olan anneannem ya da annem İzmir'de otururken yaptıklarında da ceviz kullanıldığını gördüm.
YanıtlaSil