HAZIRLANIŞI
- Kabın içerisine bir buçuk bardak ev yoğurdunun sulu kısmından koyunuz.
- Üzerine 4 adet doğal yumurtayı kırıp, kaya tuzu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu ekleyip çırpma teli ile çırpınız.
- Üzerine ata tohumu ile hazırlanmış mısır unu koyup çırpınız.
- Kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur hazırlayınız.
- Isınmış tavavaya çok az yağ koyup kaşık ile arkalı önlü pişiriniz. Fazla olduğu için buzdolabında saklayınız.
- Isıtınca aynı tazelikte oluyor.
Çocuklar için, çay saatleri için, kahvaltı için çok pratik tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)