25 Nisan 2018 Çarşamba

Mısır Unlu Kaşık Dökmesi Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Kahvaltı için hazırladığım mısır unlu kaşık dökmelerim. Belki size fikir verir. Denemenizi tavsiye ederim.


HAZIRLANIŞI

  • Kabın içerisine bir buçuk bardak ev yoğurdunun sulu kısmından koyunuz. 
  • Üzerine 4 adet doğal yumurtayı kırıp, kaya tuzu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu ekleyip çırpma teli ile çırpınız. 
  • Üzerine ata tohumu ile hazırlanmış mısır unu koyup çırpınız. 
  • Kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur hazırlayınız. 
  • Isınmış tavavaya çok az yağ koyup kaşık ile arkalı önlü pişiriniz. Fazla olduğu için buzdolabında saklayınız. 
  • Isıtınca aynı tazelikte oluyor. 


Çocuklar için, çay saatleri için, kahvaltı için çok pratik tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)