18 Nisan 2018 Çarşamba

Kıymalı Asma Yaprağı Pilavı Nasıl Yapılır?

Merhabalar, asma yaprağında yüksek miktarda kalsiyum bulunmakta. Doktorlar özellikle çocukların kemik gelişiminde ve menepoza girmiş kadınlara asma yaprağını tavsiye etmekteler. Ben de, bahçeden topladığım asma yapraklarını pilav olarak değerlendirdim. :)


MALZEMELER
100 gram kıyma
1 demet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet taze nane
1 kaşık biber salçası
2 bardak pirinç
Baharatlar (karabiber, kimyon, zerdeçal, zencefil, kişniş, pulbiber)
Tuz
Zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Bir demet asma yaprağını gelişi güzel doğrayınız.
1 adet soğanı yemeklik doğrayınız.
Tencereye zeytinyağını koyunuz.
Soğanları ilave ediniz.
Kıyma ile kısık ateşte kavurunuz.
1 kaşık salça koyunuz.
Yarım demet çok ince maydanozu ve naneyi, asma yaprakları ile koyup kapağını kapatınız.
Ocağın altını kısınız.
Asma yaprakları suyunu salıp rengi değişince üzerine pirinci ilave ediniz.
Baharatlarını ve tuzunu koyunuz.
Kapağını tekrar kapatıp pirincin pişmesini bekleyiniz.
Kontrol ediniz, pişmezse çok az su ilave ediniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)