Merhabalar, uzun zamandır aklımda olan fermente patates peynirim sonunda hazır. Takip ettiğim sayfalarda görmüştüm. Ben tadını ilk aşamasında bile sevdim. Orijinali tatlı patates ile yapılıyor. Ben bulamadığım için normal patates ile hazırladım. Tadı hafif ekşimsi. İçine farklı bir şeyler baharatlar koyarak tadını dahada lezzetlendirebilirsiniz. Görüntüsü krem peynir gibi. Menüde ekmeğimiz yok ama ekmeğin üzerinde de güzel olur. Ben bırbılçıka ile denedim fena değildi. Benim ilgimi çeken fermente olmasıydı. Patatesin Gİ yüksek nişastasıda yoğun, belki bu şekilde çocukkara hazırlanırsa zararsız bir şekilde tüketilebilir.
HAZIRLANIŞI
Yarım kilo patates küp şeklinde doğrayınız. Buharda pişiriniz.
Soğumaya bırakınız.
İçine 250ml kefir koyunuz.
Bir tatlı kaşığı kaya tuzu koyup rondodan geçiriniz.
Cam kavanoza boşaltıp kapağını kapatınız. Oda sıcaklığında iki gün bekletiniz. Mayalanma işlemi tamamlanınca dip sos olarak kullanabilirsiniz.
Bir kısmını ince tülbentten suyunu süzüp patates peyniri hazırlayabilirsiniz.
Baharat eşliğinde lezzetlendirebilirsiniz. Hazırladığınız fermente patates peynirini üç dört günde tüketiniz.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Bu sağlıklı vede lezzetli tarifi bizimle paylaşan @dogadangelensaglik teşekkür ederim.
✔Bize fazla gelince poğaça olarak değerlendirdim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)