6 Nisan 2018 Cuma

Şakşuka Tarifi


Egelilerin çok sevdiği yazın vazgeçilmezi şakşuka! Davet sofralarında sadece domates sosu ile hazırlıyorlar. Ben ekşi ve sarımsak koyuyorum. Bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim. Misafirlerim bu şekilde çok beğeniyor.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet patates
5 adet biber
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Tuz

SOS MALZEMELERİ
4 adet orta boy domatesi rendeleyiniz (kabuklarını soyup zar şeklinde de doğrayabilirsiniz)
Bir baş sarımsağı tuz ile eziniz.
1 adet limon suyu
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri kızartmalık hazırlayınız. Sıvı yağı ısıtınız. Sebzeleri tuzlayınız. Sırayla patates, patlıcan, biberi kızartınız. Kenarda bekletiniz.

SOSUN HAZIRLANIŞI
Tencereye çok az yağ koyunuz.
Soğanları kısık ateşte soteleyiniz. Üzerine domatesleri ve sarımsağı ilave ediniz. Domatesler suyunu çekince üzerine limon suyunu ilave ediniz. Tuzunu kontrol edip sosu kızartmanın üzerine gezdiriniz. Soğuk olarak servis yapınız.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)