MALZEMELER
3 adet doğal yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 bardak fermente patates
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 bardak kaymaklı ev yoğurdu
Ata tohumu ile hazırlanmış buğday unu
İnce kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeleri koyup güzelce karıştırınız.
Bir bardak un ile kabartma tozlarını karıştırınız.
Malzemeye ilave edip kontrollü bir şekilde unu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız. Hamuru yirmi dakika dinlendiriniz.
Ben içini beyaz peynirden kullandım. Siz itediğinizden kullanabilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde fazla ezmeden peynir koyup kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.
Orta derecede pişiriniz.
Soğuduğu zaman saklama kabına koyup derin dondurucuya kaldırınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)