Bugün sizlere vereceğim tarifte Fırında Ev Ekmeği var. Evde hiç ekmek yapmadıysanız hazırlaması çok pratik olan bu tarifi aşamalarına dikkat ederek deneyebilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg kepekli un
1 kg beyaz un
1 paket yaş maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına alalım.
Ortasını havuz şeklinde açalım.
Mayamızı, şeker ve tuzu koyup üzerine ılık su ekleyip mayayı eritelim.
Bu şekilde 5 dakika bekletelim.
Hazırladığımız ılık su ile hamurumuzu yoğurmaya başlayalım (ben biraz sıvı hazırladım, kek kıvamına yakın)
Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
Üzerini örtelim.
Ara sıra kontrol edelim.
Fırını orta derece ısıtalım.
Fırın tepsimizi yağlayalım.
Hamurdan tepsinin yarısına koyalım.
Elimizi ıslatıp düzeltelim.
Mayalanması için tepside 5 dakika bekletelim.
Mayalanan hamur 2 katına çıktığı zaman pişmeye hazırdır.
Fırında pişirelim.
Fırından çıkınca biraz bekleyelim.
Sonra tepsiyi ters çevirip ekmeği boşaltalım.
Ilındığı zaman dilimleyelim.
Sertleşmemesi için poşete koyalım.
Ekmek fazla çıktığı için dilimleyip buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)